Berit Alberg

Berit Alberg (f. 1969) er uddannet som sygeplejerske i 1993 og har siden arbejdet som sygeplejerske på Fyn gennem mange år. Sideløbende har hun udviklet sit talent for at fortælle historier, og for fem år siden begyndte hun for alvor at satse på sit forfatterskab, der rummer både digte og romaner.


I sine digte forsøger Berit Alberg at indfange øjeblikkets klarsyn i få linjer. Hun arbejder impulsivt med hvert enkelt, som bliver nedskrevet i en kort og hektisk arbejdsproces og først redigeret senere.


I romanerne er Berit Alberg både optaget af samtiden og af perioder i fortiden. Hovedvægten ligger på hovedpersonernes udvikling og de relationer, de indgår i, såvel i det nære privatliv som i samfundet. Forfatteren drager her nytte af den lange erfaring, hun som sygeplejerske har fået ved at iagttage mennesker i kritiske situationer, hvor meget står på spil. Hun fokuserer i romanerne skarpt på, hvordan vi agerer som mennesker, ud fra de rammer, der er givet os, og de valg, vi træffer undervejs.


”Jeg bliver inspireret af mine omgivelser. Hændelser i hverdagen og de mennesker, jeg møder både i min egenskab af sygeplejerske og i mere private sammenhænge, giver stof til nye fortællinger. I ethvert møde med mennesker er der er en historie, som venter på at blive fortalt,” siger Berit Alberg, som gerne indvier os i, hvordan hun blev forfatter. Læs mere om Berit Alberg.


I 2018 debuterede Berit Alberg med spændingsromanen UNDLADELSESSYNDEN. https://www.forfatterskabet.dk/produkt/undladelsessynden/


Berit Albergs anden roman, FREGATTENS HEMMELIGHED, som er planlagt til udgivelse hos forlaget Amanda Books i starten af 2021, tilhører en helt anden genre og rummer ikke nogen kriminalgåde. Alligevel formår forfatteren at skabe spænding i bogen, så man uvilkårligt drives fremad og vil vide mere om de to forskellige kvindeskæbner, der udspiller sig i fortid og nutid.

Læs mere om FREGATTENS HEMMELIGHED.


Se mere om Berit Alberg på

www.beritalberg.dk

Kontakt os

+45-53862616

Frøstjernevej 7

2880 Bagsværd

2

Følg os

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes