Björn Larsson

Björn Larsson, f. 1953, er en svensk forfatter, som er blevet overordentlig populær i Frankrig og Italien, hvor hans bøger sælger i meget store oplag. Med en MA og en doktorgrad i fransk litteratur i bagagen, var han i mange år professor i fransk ved Lunds universitet. Sine første romaner skrev han sideløbende med den akademiske karriere, og forfatterskabet består både af romaner og mere debatterende bøger, som alle på en eller anden måde kredser om menneskets ret til frihed. Friheden har Björn Larsson selv realiseret gennem et privatliv som sejler, og i perioder har han ligefrem boet ombord på sin elskede båd "Rustica". Ellers har han boet skiftevis i Sverige, Frankrig, Danmark og Italien.

 

BREVET FRA GERTRUD er Björn Larssons femte roman på dansk; den er oversat til dansk af Brynja Svane efter Brevet från Gertrud (Nordstedst 2018).

 

Tidligere er på dansk udkommet (hos Lindhardt og Ringhof):


Den keltiske ring (roman, svensk orig. 1992)

Long John Silver (roman, svensk orig. 1995)

Drømme ved havet (roman, svensk orig. 1997)

Det onde øje (roman, svensk orig. 1999)

 

Björn Larsson har været inviteret til at tale om sine bøger ved utallige bog-festivaler og er i Frankrig blevet tildelt den ærefulde Prix Médicis i kategorien udenlandske bøger. I Italien, hvor forfatteren nu bor en del af året, blev en særlig bog-festival tilegnet ham (Dedica-festivalen 2019).